Loading...

Leopoldo Abadía: “No feu cas dels experts que pronostiquen quan acabarà la crisi. La crisi només s’acabarà quan Déu vulgui”

per @Sant Cugat Business Park

Els motius de l’actual situació econòmica, explicats d’una manera planera i entenedora. Això és el que ha fet aquest dilluns Leopoldo Abadía al centre de negocis @Sant Cugat Business Park davant d’un centenar de persones. Doctor en Enginyeria Industrial i exprofessor de l’IESE, Abadía va recordar com va començar la crisi amb la bombolla immobiliària i la concessió de préstecs a un interès baix i les anomenades “Hipoteques subprime”. Unes hipoteques adquirides en gran part per un perfil de persones, segons Abadía, anomenats “ninja” (no income, no job, no assets; és a dir, persones sense ingressos fixes, sense treball fix i sense propietats). Abadía va apuntar que encara queden uns quants anys d’estrènyer-se el cinturó, “No feu cas dels experts que pronostiquen quan acabarà la crisi. La crisi només s’acabarà quan Déu vulgui”, i que s’ha de fer una “revolució financera” i no una “reforma financera”. Un altre dels aspectes als quals va fer referència Abadía va ser l’edat de jubilació: “hi ha moltíssimes possibilitats que s’endarrereixi fins als 70 anys”.

Tot i això, va deixar clar que és possible tirar endavant tot tenint tenir criteri, sent optimista i treballant com mai per buscar les vies de sortida. L’emprenedoria o la reformulació de projectes van ser alguns dels exemples que va posar. Per altra banda, va rebutjar com a solució el rescat espanyol i la independència de Catalunya, considerant que no són opcions “sensates”.

'' ) ); ?>